Openstaande hulpvragen

Openstaande hulpvragen

Voor de hulpvragers hieronder genoemd hebben we helaas nog geen match gevonden. Ben jij beschikbaar voor een nieuwe match? Wie weet lees jij hieronder over een hulpvraag waar je direct enthousiast van wordt. Laat het ons dan vooral weten!   

Maastricht Oost

-

Mevr. H – 6221

Mevrouw heeft twee frozen shoulders (pijnlijke en stijve schouders) en rugklachten. Mevrouw heeft een brede interesse: kunst, creatief, psychologie. Mevrouw is op zoek naar een vrijwilliger die haar 1x per week thuis wil bezoeken. Mevrouw loopt binnenshuis met rollator. Bij toiletgang gebruikt ze een wandelstok ter ondersteuning. Het kan zijn dat mevrouw een handje hulp nodig heeft bij de toiletgang. Omdat ze niet kan bukken vanwege rugklachten kan het voorkomen dat iemand haar helpt met het aanreiken van haar broek. Daarnaast met het voorzetten van haar rollator. Verdere handelingen op het toilet kan mevrouw zelf. Buitenshuis maakt mevrouw gebruik van een rolstoel. Mevrouw heeft een kat en er wordt binnen gerookt. 

Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg, voorkeur vrijdagmiddag.

Dhr. N – 6227

Dhr. heeft last van vereenzaming. Dhr. houdt van rummicub, klaverjassen en leest graag over spiritualiteit. Dhr heeft  vroeger veel gereisd en dhr. zou graag samen met vrijwilliger korte wandelingen maken. Dhr. loopt buitenshuis met een rollator. De fysiotherapeut bezoekt dhr. en geeft aan dat wandelen buiten veilig kan mits met rollator en op de verharde wegen (niet in het bos) vanwege evenwichtsproblemen. Er zijn katten in huis.

Voorkeur vrijwilliger: man. Voorkeur dag/tijd: liefst in de ochtend op maandag, dinsdag of donderdag. 

Dhr. G - 6221

Dhr. heeft parkinson waardoor er geen spraak meer aanwezig is. Dhr. heeft veel gereisd, zijn lievelingsland is Italië. 
Heeft de studie politicologie gedaan. Hij is altijd met actualiteiten bezig geweest.  Houdt van kunst, cultuur en geschiedenis. Dhr. maakt bij goed weer graag samen met de vrijwilliger een wandeling. Dhr. zit in een rolstoel.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: maandag, dinsdag of donderdag. 

Mevr. M – 6225

Mevrouw ziet en hoort slecht. Telefoongesprekken zijn lastig maar 1-op-1 gesprekken gaan goed. Zodra er meer mensen en geluiden aanwezig zijn kan mevrouw het gesprek niet meer volgen. Mevrouw soms wat last van vergeetachtigheid. Mevrouw is liefste thuis. 

Mevrouw heeft een passie voor zingen. Ze heeft dan ook deelgenomen aan diverse koren. Op zaterdag bezoekt mevrouw in Hagerpoort de Heilige Mis. Een gebed is haar tot steun.
Voorkeur vrijwilliger: kleine voorkeur voor een man, een vrouw is ook geen probleem. 

Voorkeur dag/tijd: maandag-, dinsdag- of vrijdagmiddag. Tijd in overleg.

Dhr. F – 6227

Dhr. is slechtziend vanwege een ooglidsamentrekking  en aan het andere oog is dhr. blind. Daarnaast heeft dhr. een spierziekte waardoor zenuwen worden aangetast. Binnenshuis loopt dhr. met een rollator. Dhr. verblijft met name binnen en komt weinig buiten. 
Vanwege zijn zicht luistert hij graag naar luisterboeken. Hij houdt zich bezig met kaartspellen op de computer of bijvoorbeeld crytptogrammen. Hij is iemand die graag het 'waarom' van zaken ontdekt. Dhr. zoekt een spontane vrijwilliger die graag het gesprek aangaat over geschiedenis, politiek en actualiteiten.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: woensdag.

Mevr. V - 6226

 Mevrouw heef tijdens een val in de thuissituatie haar bekken gebroken. Mevrouw woont alleen en zou het fijn vinden als ze thuis met iemand een kopje koffie kan drinken, een kaartje kan leggen of gewoon een gezellig praatje kan maken. Verder tekent en puzzelt mevrouw ook graag. Mevrouw loopt binnen en buiten met de rollator, krijgt nog fysiotherapie. Bij aanbellen rekening houden dat het even kan duren eer ze de deur kan openen. Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren. Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: maandag-, woensdag-, donderdagmidda

Mevr. R – 6227

Mevrouw geeft aan eenzaam te zijn en zoekt een vrijwilliger die 1x in de week of twee weken bij haar op bezoek komt om een praatje te maken. Mevrouw heeft interesse in bloemschikken. Daarnaast zou zij het leuk vinden om incidenteel samen boodschappen te doen of om naar de stad te gaan voor nieuwe kleding. Mevrouw is bekend met COPD en is hierdoor beperkt in haar inspanningen. Mevrouw loopt binnenshuis met rollator, voor langere afstanden wordt nog een transportrolstoel geregeld.  

Mevrouw rookt en er zijn huisdieren aanwezig.

Voorkeur vrijwilliger: Vrouw. Voorkeur dag/tijd: maandag-, vrijdagmiddag

Maastricht West

-

Dhr. V - 6218

Dhr. heeft lang geleden een hersenbloeding gehad. De merkbare gevolgen hiervan zijn hardhorendheid en vergeetachtigheid. Dhr. is hart en longpatiënt. 
Dhr. kijkt thuis graag naar natuurfilms en wandelt graag! Hij loopt met een rollator en vind het dan heerlijk om buiten te zijn. Het echtpaar heeft een valkparkietje.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Mevr. S – 6215 [(incidentele/tijdelijke inzet ter vervanging vaste vrijwilliger)]

Mevr. woont alleen en zoekt een vrijwilliger die 1x per week samen met haar boodschappen wilt doen. Mevrouw maakt ook graag een gezellig praatje en vindt het ook leuk om samen iets te ondernemen (kopje koffie drinken/de stad in). Mevrouw heeft geheugenproblemen, hierdoor heeft zij hulp nodig bij het nalopen van de boodschappenlijst en het doen van de boodschappen. Mevrouw loopt buitenshuis met een wandelstok.

Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren aanwezig.

Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Mevr. H - 6217

Mevrouw is mantelzorger voor haar echtgenoot die dementie heeft. Tevens is mevrouw zelf hulpvrager omdat ze fysieke beperkingen heeft. Ze kan moeilijk lopen, is hardhorend en psychisch overbelast. Mevrouw zoekt een vrijwilliger met een goed luisterend oor. Ze zou wekelijks graag gesprekken hebben om te kunnen ventileren en kan zo haar ervaringen delen. 

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Valkenburg

-

Dhr. J – 6301

Dhr. is blind maar kan zichzelf goed redden. Hij is een gemakkelijke prater, heeft graag gezelschap. Hij gaat er graag op uit om onder de mensen te zijn. Gezellig naar het terras of een boodschap doen. Hij heeft een geleidehond, een heel lief beest. Als het kan gaat de hond altijd mee, dhr. loopt dan zelfstandig. Als de hond er niet bij is wil hij graag met zijn hand op de schouder van zijn begeleider lopen. Dan heeft hij ook nog een blindenstok bij zich. Een vrijwilliger zou hem artikelen uit nieuwsbrieven of kranten kunnen voorlezen. Dhr. kan zelf goed met een computer omgaan, heeft ook een gsm.

Voorkeur vrijwilliger: géén voorkeur. Dag en tijd: het liefst op donderdagmiddag. 

Dhr. H – 6301

Dhr. verblijft wegens omstandigheden om dit moment in een hotel in Valkenburg. Dhr. is bekend met COPD en is hierdoor beperkt in zijn inspanningen. Dhr. gaat graag naar buiten. Er ligt een vraag voor een vrijwilliger die met dhr. wil wandelen (met rolstoel). Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren aanwezig. Voorkeur vrijwilliger: Geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg. 

Meerssen

-

Mevr. T - 6241

Mevrouw is lichamelijk beperkt. Voelt zich erg eenzaam. Wil graag met vrijwilliger iets gezelligs ondernemen, koffie drinken bij haar thuis of in de buurt. Wil met name graag aanspraak hebben.

Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: dinsdagmiddag.

Dhr. K – 6243

Dhr. heeft NAH (niet aangeboren hersenletsel). Hij wilt graag een vrijwilliger om samen boodschappen te gaan doen en er ligt behoefte aan gezelschap, bijvoorbeeld samen een kopje koffie doen. Hobby s zijn biljarten, de vijver, tuin, voetbal, familie en post.nl. Dhr. heeft moeite met het bepalen van grenzen, hij is niet assertief genoeg. Er wordt in huis niet gerookt, er zijn geen huisdieren. 

Voorkeur: vrouw. Voorkeur dag/tijd: maandag (middag)

Hulp bij activiteiten

-

Graffiti workshops

In mei en juni organiseert het steunpunt samen met stichting ouders voor ouders een activiteitenreeks voor jonge mantelzorgers. Dit zijn jongeren tussen de 13 en 24 jaar die zorgen voor een naasten of zorgen hebben over een naasten. Het gaat hierbij om een reeks van 6 avonden (van 19:00 – 21:00), waarbij er een graffiti workshop wordt georganiseerd. De jonge mantelzorgers gaan hierbij creatief aan de slag, wat zorgt voor ontspanning, ontmoeting en binding. Lijkt het jou leuk om hierin een avond, of meerdere avonden te ondersteunen? Neem dan contact op met het steunpunt of vrijwilligerscoördinatoren Tim Gijzen of Karin Balkestein. 

Locatie: Galjoenweg 64, 6222 NV Maastricht