Openstaande hulpvragen

Openstaande hulpvragen

Voor de hulpvragers hieronder genoemd hebben we helaas nog geen match gevonden. Ben jij beschikbaar voor een nieuwe match? Wie weet lees jij hieronder over een hulpvraag waar je direct enthousiast van wordt. Laat het ons dan vooral weten!   

Maastricht Oost

-

Mevr. H – 6221

Mevrouw heeft twee frozen shoulders (pijnlijke en stijve schouders) en rugklachten. Mevrouw heeft een brede interesse: kunst, creatief, psychologie. Mevrouw is op zoek naar een vrijwilliger die haar 1x per week thuis wil bezoeken. Mevrouw loopt binnenshuis met rollator. Bij toiletgang gebruikt ze een wandelstok ter ondersteuning. Omdat ze niet kan bukken vanwege rugklachten kan het voorkomen dat iemand haar helpt met het aanreiken van haar broek. Daarnaast met het voorzetten van haar rollator. Verdere handelingen op het toilet kan mevrouw zelf. Buitenshuis maakt mevrouw gebruik van een rolstoel. Mevrouw heeft een kat en er wordt binnen gerookt. 

Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg, voorkeur vrijdagmiddag.

Dhr. G - 6221

Dhr. heeft parkinson waardoor er geen spraak meer aanwezig is. Dhr. heeft veel gereisd, zijn lievelingsland is Italië. 
Heeft de studie politicologie gedaan. Hij is altijd met actualiteiten bezig geweest.  Houdt van kunst, cultuur en geschiedenis. Dhr. maakt bij goed weer graag samen met de vrijwilliger een wandeling. Dhr. zit in een rolstoel.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: maandag, dinsdag of donderdag. 

Dhr. H – 6228

Dhr. heeft parkinsonisme. Hij houdt tevens van een gezellig praatje of even naar buiten gaan. Binnenhuis verplaatst dhr. zich middels een trippelstoel en buitenhuis met een rolstoel.
Daarnaast houdt hij erg van het spel Magic the Gathering, mocht de vrijwilliger dit ook leuk vinden is dit een extra pluspunt! 
Dhr. spreekt geen dialect dus is op zoek naar een vrijwilliger die geen dialect spreekt.
Er wordt niet gerookt en er zijn huisdieren aanwezig (katten).

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: dag en tijd in overleg.

Maastricht West

-

Dhr. S - 6218

Dhr. is op zoek naar een gespreksmaatje of af en toe een wandeling met rolstoel buiten. Dhr. verplaatst zich nauwelijks in huis, buitenshuis alleen met rolstoel.

Meneer is geboren in Java maar uiteindelijk in Nederland terecht gekomen. Meneer heeft vroeger in de machine kamers gewerkt van schepen. 
Op dit moment zijn de geheugenproblemen bij dhr. stabiel. Meneer zit veel in zijn stoel en kijkt tv.
Meneer heeft ook in Amsterdam gewoond. Meneer zou het leuk vinden als er misschien een vrijwilliger komt die veel gereisd heeft en daarover samen met meneer kan vertellen. In huis wordt niet gerookt

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur, liefst een ouder persoon. Voorkeur dag/tijd: de maandagmiddag rond 13:00 uur. 

Mevr. E - 6213

Mevrouw is heeft reuma en botontkalking. Door de hoge leeftijd van echtgenoot, zoekt mevrouw een vrijwilliger om samen te wandelen met rolstoel, af en toe eens te bakken of (soep) koken. 
Mevrouw loopt binnenshuis met een rollator, kan namelijk niet lang staan. Buitenshuis met de rolstoel, dhr. kan vanwege zijn hoge leeftijd haar niet meer voortduwen.
In huis wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren. 

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: dag en tijd in overleg.

Valkenburg

-

Dhr. L - 6325

Ten gevolge van een CVA heeft dhr. afasie waardoor hij moeilijk kan praten. Dhr. heeft vroeger bij Ahold gewerkt en heeft later een wijnhandel gehad.
Dhr. zoekt een vrijwilliger die een kort stukje met hem kan wandelen en/of een spelletje wil spelen. Er wordt binnenshuis gerookt. 

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Dhr. B - 6301

Deze meneer houdt van muziek luisteren en van een praatje maken. Hij heeft vroeger een leidinggevende functie gehad bij het APB. Hij heeft ook nog op een architectenbureau gewerkt. Dhr. heeft hartproblemen vanwege een aneurysma. 
Vraag is een vrijwilliger die 1x per maand een middag bij meneer kan zitten zodat mantelzorger een keer rustig op pad kan gaan.

Voorkeur vrijwilliger: man. Voorkeur dag/tijd: in overleg, voorkeur voor de middag.

Meerssen

-

Dhr. K – 6243

Dhr. heeft NAH (niet aangeboren hersenletsel). Hij wilt graag een vrijwilliger om samen boodschappen te gaan doen en er ligt behoefte aan gezelschap, bijvoorbeeld samen een kopje koffie doen. Hobby s zijn biljarten, de vijver, tuin, voetbal, familie en post.nl. Dhr. heeft moeite met het bepalen van grenzen, hij is niet assertief genoeg. Er wordt in huis niet gerookt, er zijn geen huisdieren. 

Voorkeur: vrouw. Voorkeur dag/tijd: maandag (middag)

Mevr. v. H - 6231

Deze vriendelijke mevrouw heeft altijd een eigen studio gehad voor huidtherapie. Mevrouw heeft een hele tijd in Duitsland gewoond en woont nu bij haar zoon. 
Mevrouw heeft last van haar schildklier en hartproblemen.
Mevrouw moet meer wandelen maar alleen doet ze dat niet. Ze loopt met een stok. 
Ze zou graag een vrijwilliger willen om een stukje te wandelen en misschien af en toe een boodschap met haar doet. Mevrouw is een aangename gesprekspartner en ze houdt dus van een goed gesprek.
Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: maandag, dinsdag of donderdag.