Vrijwilliger Palliatieve en Terminale Zorg

Handen vasthouden.

Vrijwilliger Palliatieve [en Terminale Zorg]

Vrijwilliger Palliatieve en Terminale Zorg [(VPTZ)]

Wil je iets kunnen betekenen in iemands laatste levensfase? Je kunt van grote betekenis zijn!
Een vrijwilliger heeft een meerwaarde, zowel voor de ernstig zieke persoon als voor de mantelzorger, doordat zij zich meer op de familie kunnen richten of zelf even op adem kunnen komen. 

Als VPTZ-vrijwilliger ben je er voor thuiswonende mensen in hun laatste levensfase. Je belangrijkste taak is ‘er zijn’ voor de hulpvrager, maar ook voor de naasten of mantelzorgers. In samenwerking met de formele zorg bied je ondersteuning aan de hulpvrager, maar begeleid je ook naasten of familieleden tijdens het proces. Het is belangrijk dat je aandacht toont, tijd en respect hebt voor de normen en waarden van alle betrokkenen. Je verricht geen medische of verpleegkundige handelingen en ook geen zware huishoudelijke taken.  

Er worden geregeld trainingen en/of workshops georganiseerd voor onze VPTZ vrijwilligers zoals 'Omgaan met Rouw & Verlies'. Dus heb je affiniteit met dit soort vrijwilligerswerk, neem dan contact met ons op.

 

Hiernaast een mooi portret van het verhaal van vrijwilliger Huub Beckers. Huub was een jarenlange Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg.

 

Block style

Meer weten of aan de slag als VPTZ vrijwilliger? [Laat hier je gegevens achter:]

Ik ga akkoord met de privacyverklaring